Az IFKA 2013-ban jött létre, az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódjaként. A szervezet arra törekszik, hogy előmozdítsa az együttműködést a hazai gazdasági, innovációs és műszaki közélet szereplői között. Ennek érdekében hídképző szervezetként is működik, amely összekapcsolja a gazdasági élet keresleti és kínálati oldalát, és elősegítse a gazdaság fejlődését.

A szervezet minősítő rendszert dolgozott ki annak érdekében, hogy helyzetbe hozza a megbízható, magas színvonalon szolgáltató vállalkozásokat. Egy IFKA minősített cég esetében tehát biztosak lehetünk abban, hogy megbízható, magas szintű szolgáltatást kínál.

A Learning Innovation IFKA minősített szakértő, amely több, mint 20 éve végzi tevékenységét. Elsősorban humán területen működő vállalkozás, amelynek fő tevékenysége a felnőttképzés, melyben országos szinten is elismert. A felnőttképzés mellett vezetőképzés is szerepel a kínálatukban, e mellett pedig szervezetfejlesztéssel, kompetencia méréssel is foglalkoznak, tehát a fő területük a képzés és a humán fejlesztés.