A vállalkozások sikerének kulcsa nem csak a látványos mérnöki vívmányokban vagy a hihetetlenül kreatív marketingkampányokban rejlik. A valódi alap azokban a hűséges és elkötelezett kékgalléros munkavállalókban rejlik, akik a vállalatot a mindennapokban hajtják előre. Azok a dolgozók, akik a gyakorlati tudással és kitartással rendelkeznek, valamint hajlandóak a cég fejlődésére és növekedésére koncentrálni.

Az első és talán legfontosabb lépés a megfelelő munkaerő megtalálása. Ehhez pedig a kékgalléros munkaerő kiválasztása érdekében a folyamatoknak jól átgondoltnak és alaposnak kell lenniük.

A munkavállalók képzettségének és tapasztalatának ellenőrzése mellett fontos szem előtt tartani azokat a láthatatlan tulajdonságokat is, mint a motiváció, az elkötelezettség és a hosszú távú célok. Ezek a tényezők ugyanolyan fontosak, mint az előzetes tapasztalatok vagy a végzettség.

Az újonnan felvett kékgalléros munkavállalók képzése és fejlesztése éppolyan kritikus, mint a megfelelő kiválasztásuk. A vállalatoknak nyitottnak és hajlandónak kell lenniük arra, hogy időt és erőforrásokat invesztáljanak a munkavállalóik fejlesztésébe. A képzések és mentorprogramok lehetővé teszik, hogy a dolgozók továbbfejlesszék készségeiket és bővítsék tudásukat.