Több munkahelyen, jellemzően gyárakban előfordul, hogy plusz juttatásként feltüntetik, ha van valamilyen utazási támogatás. Sok esetben ugyanis ezek a munkahelyek távolabb esnek a lakóhelytől, és ezekbe az ipari régiókba nem jár annyiféle tömegközlekedési eszköz. Viszont a munkavégzés sokszor 2 vagy akár 3 műszakban történik, így minden időszakban fontos, hogy a dolgozók oda tudjanak jutni. Enélkül sokkal kevesebben tudnának ott munkát vállalni.

A munkába járás támogatása tehát a munkaadó érdeke, hiszen nem minden dolgozó rendelkezik autóval. Ilyenkor általában céges buszjáratot indítanak egy meglévő közlekedési csomópontból, ami a megadott időpontokban munkakezdésre közvetlenül a munkahelyre szállítja a kollégákat. Ez kényelmesebb megoldás tud lenni, mint ha magának kellene megoldania a közlekedést mindenkinek. Hasonló ez a külföldön látott iskolabuszhoz, de természetesen nem az otthonából hozza el azért minden munkatársat a busz.

Más esetben pedig, ha a dolgozó maga oldja meg a munkába jutását, akkor költségtérítést adnak neki az utazáshoz, akár autóval, akár tömegközlekedéssel jár.