A fenntarthatóság SAP megoldások hozzájárulnak a környezeti, társadalmi és gazdasági hatások eléréséhez. Így lehetséges egy olyan jövő megteremtése, amelyben nulla károsanyag-kibocsátás, zéró hulladék és nulla egyenlőtlenség van.

Az SAP vállalati megoldásai az egész vállalatra kiterjedő funkcionalitást és iparág-specifikus fenntarthatósági funkciókat kínálnak, amelyek segíthetik a fenntarthatóság növelését azáltal, hogy működési, tapasztalati és pénzügyi betekintést ágyaznak az alapvető üzleti folyamatokba. A vállalatok felismerik a fenntarthatósági adatok értékét a stratégiai és operatív döntések meghozatalában. Az SAP Community elősegíti a párbeszédet az SAP ökoszisztémájának tagjai között a fenntartható jövőnkről és az elérhető hatásokról. A környezeti, társadalmi és pénzügyi adatokat érdemes holisztikusan összekapcsolni, hogy vállalkozásokat a lehető legjobb döntések felé lehessen terelni.

Körkörös folyamatokra kell váltani, mert így a teljes ellátási és értékláncban megszüntethető a hulladéktermelés, így lehetséges a bolygó megmentése, vagy legalább a kímélése.