Magyarországon a családok számára a kormány illetve az önkormányzatok több elemből álló juttatásokat és kedvezményeket biztosítanak, a gyermekek számától és életkorától függően.

Az ellátások között vannak olyan pótlékok illetve díjak, melyek a jogosultaknak havonta rendszeresen, kiegészítésképp járnak a jövedelem mellett: ilyen a CSED, GYED, GYES, GYED extra, családi pótlék. Vannak egyszeri támogatások, ilyen az anyasági támogatás, melyet a kormány ad, valamint a születési támogatás, melyet az önkormányzattól igényelhetnek az újszülött után 6 hónapos koráig.

Fontos elem a családi adókedvezmény, mellyel a családos munkavállalókat támogatják, így nettó 20-40-99 ezer Ft marad pluszban az igénylőnél a gyerekek száma alapján.Ezeken felül léteznek további kedvezmények kismamáknak, ilyen a családos bérlet a BKK-nál, valamint a népszerű babaváró hitel és a CSOK. Ezeket pénzintézeteknél lehet igényelni. A babaváró hitel maximális összege 10 millió Ft és maximum 20 évre vehető fel, szabadon felhasználható az összege. CSOK-ot kizárólag új vagy használt ingatlan vásárlására vagy felújításra lehet igényelni. Az otthonfelújítási támogatás már nem igényelhető.