Aki valaha foglalkozott már toborzással, jól tudja, hogy mennyire időigényes megtalálni egy megüresedett pozícióra a megfelelő jelöltet.

Főleg akkor van nehéz dolgunk, ha egy adott munkakörre nagyon sok jelentkező érkezik, és szeretnénk megtudni, hogy ki a legalkalmasabb a feladatra. Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, szükséges a jelöltek mérése objektív szempontok alapján, hogy kiválaszthassuk, ki a legalkalmasabb a munkakör betöltésére.

A Practiwork egy olyan innovatív módszertan, amellyel hatékonyabbá tehető a kékgalléros munkaerő mérése. Segítségével objektív, valós képet kapunk a jelentkezők képességeiről, készségeiről, így eldönthetjük, vajon ki a legmegfelelőbb az adott pozíció betöltésére. A módszertan célja, hogy feltárja a rejtett képességeket, erősségeket, valamint beazonosítsa a fejlesztendő területeket is. A módszer sikerét mutatja, hogy már számos nagyvállalat kipróbálta a toborzási folyamata során, valamint az a tény is, hogy a Practiwork bekerült Magyarország TOP 100 találmánya közé.