Napjainkban sok vállalat küzd munkaerőhiánnyal. A munkaerő pótlásában kaphatunk segítséget minősített munkaerő kölcsönző cégektől, ám a munkaerőt nem elég megszerezni, meg is kell tartani.

A vállalatok számára fontos, hogy olyan stratégiákat alkalmazzanak, amelyek hosszú távon képesek megőrizni és növelni a munkaerő elkötelezettségét. 

A munkavállalók számára elengedhetetlen, hogy lássák a fejlődési lehetőségeket a vállalatban. Fontos, hogy a vállalatok olyan képzési programokat és továbbképzési lehetőségeket nyújtsanak számukra, amelyek segítik a szakmai előrelépést és a készségek fejlesztését. 

A megfelelő bérezés és juttatási csomag elengedhetetlen a munkaerő megtartásához. A vállalatoknak figyelembe kell venniük a piaci árakat és igazodniuk kell a versenytársak fizetési rendszeréhez. 

A pozitív munkahelyi környezet és kultúra vonzóvá teszi a dolgozók számára a vállalatot. Lényeges, hogy a vállalatok olyan légkört teremtsenek, ahol a munkavállalók támogatást, elismerést és munka-magánélet egyensúlyt találnak. 

Az átlátható kommunikáció és a rendszeres visszajelzés kiemelkedő fontosságú a munkaerő megtartásában. A vállalatoknak biztosítaniuk kell, hogy a munkavállalók tájékoztatást kapjanak a céges hírekről, változásokról és hogy visszajelzést kapjanak a teljesítményükről.