Gyakran előfordul, hogy a kiszemelt munkahely ideális lenne, megfelel az elképzeléseinknek, viszont a nagy távolság elriaszthat a jelentkezéstől. Hiszen ki szeretne naponta órákat ingázni? Érthető, hogy csak kevesen, a cégek viszont egyre súlyosabb munkaerőhiányban szenvednek, így kitaláltak egy megoldást, ami mindenki számára előnyös.

A Jobtain munka szállással kombinációt is kínál, ami nagyon jó ajánlat lehet, ha nagyon távol laksz a kiszemelt munkahelytől és nem tudsz vagy nem szeretnél naponta ingázni. Azért is hirdeti meg egyre több cég így az állásajánlatait, mert egyre gyakoribb, hogy a munkahely közvetlen közelében már nem találnak elegendő munkaerőt. A szálláslehetőséggel viszont a távoli álláskeresőknek is versenyképes ajánlatot tudnak biztosítani, így akár az ország bármely szegletéről is toborozhatnak embereket.

Ez a megoldás tehát mindenkinek előnyös, hiszen a cégnek lehet elegendő dolgozója, a munkavállalónak pedig nem kell lemondania egy ígéretes álláslehetőségről csak azért, mert túl messze van a lakóhelyétől.