Sokan nem gondolnak bele abba, hogy a munkaerő felvételi eljárás, a folyamat során tapasztaltak mennyire befolyásolják a munkaerőpiac, és végső soron a teljes piac benyomásait a vállalatukról. 

A jelentkezők így közvetlenül kapcsolatba kerülnek a vágyott céggel, és számos tapasztalatot gyűjtenek, amik nem mindegy, hogy milyenek lesznek. Utóbb ugyanis könnyen előfordulhat, hogy ezek a pályázók értékelést írnak a cégünkről az interneten, vagy éppen egy szakmai vagy más csoportban, ahol informálhatják a hasonló potenciális jelölteket is. Éppen ezért nagyon oda kell figyelni a felvételi eljárás során a fair és időben aktuális kommunikációra.

Ha ezen összetett feladatokat egy HR szakértő veszi kézbe a vállaltnál, akkor biztosak lehetünk benne, hogy így a vállalati marketing ezen része is gondozva lesz. Egy profi HR szolgáltató kidolgoz egy időtervet a felvételi eljárás folyamatáról, és a hozzá tartozó kommunikációs lépésekről. Sőt, egészen a gyökerekhez is visszamegy, és a vállalti stratégiát is segít átgondolni, így a munkaerő tervezés és a munkakörök kiírása is a vállalat valós igényeihez, és jövőbeli terveihez fog igazodni.