Összegyűjtöttünk pár olyan bakit, amik elhangzottak már állásinterjún, okulásra azoknak, akik mostanában fognak részt venni ilyen beszélgetésen.

  • Késés, eltévedés: időnként előfordul, hogy valaki ezért késik el egy állásinterjúról, mert nem találja meg, hogy pontosan hova is kell mennie. Ezt elkerülhetjük úgy, hogy az időpont előzetes egyeztetésekor útbaigazítást is kérünk telefonon vagy emailben, esetleg az interjú előtt pár nappal felkeressük a helyszínt gyakorlásképp.
  • Mobiltelefonálás: az interjú idejére némítsuk le a mobiltelefont, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy megcsörren a készülék, és kizökkenti a jelöltet a beszélgetés menetéből. Volt már olyan is, aki felvette a telefonját, miközben tartott az interjú!
  • Önéletrajz kiszínezése: az interjú során jellemzően be kell mutatnunk karrierünk korábbi állomásait, ott végzett feladatainkat és eredményeinket. Volt már olyan jelentkező is, aki nem emlékezett, hogy mit írt az önéletrajzába utóbbi 2-3 pozíciójaként!
  • A HR-es interjúztató tiszteletlen megszólítása: Semmiképp ne tegyünk megjegyzéseket, mert a nőellenes és unprofesszionális magatartást biztos nem fogják díjazni!