Az álláskeresés meglehetősen kimerítő és embert próbáló feladat. Nem elég a tökéletes önéletrajz és a munkák felkutatása, minden alkalommal újra és újra bizonyítanunk kell a rátermettségünket. Ráadásul a siker sosem garantált. 

Ebben a lelkileg is megterhelő időszakban jó, ha élvezhetjük a családunk vagy barátaink támogatását. A hatékony munkakeresést sok minden befolyásolja, de vannak olyan álláskeresés tippek, amelyekkel nagyban növelhetjük a végeredmény sikerességét. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem jól mérik fel a saját tudásukat és tapasztalatukat. Ennek megfelelően rossz helyeken próbálkoznak, ami persze kudarcokat hoz. A számunkra reális célkitűzés alapvető fontosságú a kezdetektől fogva!

Ha csupán pár apró részletben maradunk el a kiírt elvárásoktól, pályázzuk meg a vágyott munkát! A munkáltatók többnyire direkt adnak már-már irreálisan magas elvárásokat. Legyünk bátrak, hátha a szerencse is ránk mosolyog. Egy-egy visszautasítás biztosan érni fog minket. Ne engedjük elhatalmasodni a pesszimizmust. Számítsunk rá és kezeljük egészségesen a kudarcokat!