Kevesen vitatkoznak azzal a megállapítással, hogy hazánk az egyik legszebb ország Európában, így máris érthető, miért is a turizmus a hazai gazdaság egyik legsikeresebb és látványosan fejlődő ágazata.

Zsuffa Ákos turisztikai szakértő véleménye szerint szükség is van a fejlesztésekre, hiszen csak minőségi kínálattal lehet elégedett és visszatérő vendégeket szerezni. A szakember kiemelte, hogy országszerte érdemes beruházásokat indítani, hiszen a vendégek ma már gyakran előnyben részesítik a kevésbé ismert és még nem túlságosan felkapott úticélokat a Balatonnal és a fővárossal szemben.

Példaként említett egy sikeres dél-dunántúli beruházást, amely egy olyan komplex turisztikai projekt, amely egyaránt szólítja meg a családokat és az üzleti célú utazókat. Zsuffa Ákos turizmus projekt kapcsán hangsúlyozta, hogy azért is van szükség a vidéki turisztikai beruházásokra, hiszen munkát és megélhetést biztosítanak a helybelieknek, illetve hozzájárulhatnak egy térség gazdaságának fellendüléséhez is.