Cégünknél nemrég megüresedett egy pozíció, a korábbi kolléganőt teljesítménybeli problémák miatt el kellett küldeni. Hamarosan találtunk is helyére új munkatársat, azonban kevesebb, mint egy év után ő pedig hamarosan anyasági szabadságra megy. Mivel az ő munkájával elégedettek voltunk, problémát jelent, hogy hogyan töltsük be a pozíciót átmeneti időre, mivel visszavárjuk kb. 1,5 év múlva.

Ekkor kaptam a tanácsot, hogy érdemes ilyenkor a munkaerő kölcsönzés lehetőségét is megvizsgálnom. Szellemi, irodai munkakörbe is közvetítenek munkaerőt erre szakosodott HR cégek, akik a munkaadó által megadott kritériumoknak megfelelő jelöltet közvetítik ki jellemzően átmeneti időszakra. Ez a megoldás alkalmas lehet rövid távú csúcsidőszakok munkaigényének lefedésére, vagy ilyen átmeneti helyettesítésre is.

Érdekessége, hogy a tényleges alkalmazást és vele járó adminisztratív teendőket a HR szolgáltató látja el, csak a feladatokat, a munkaköri teendőket adjuk mi a számára. Mindenképpen érdekes lehet számunkra, mert ezzel leveszik a vállunkról az ismételt munkaerő toborzás terhét.