Sajnos a téli, betegségekkel teli időszakban nagyon könnyű elkapni valamit. Bármilyen közösségben, járművön vagy akár munkahelyen gond nélkül terjednek az olyan cseppfertőzéssel átadható betegségek, mint például a nátha.

A meghűlés, megfázás vagy nátha néven emlegetett kórt vírus okozza, egészséges szervezet esetén pár nap alatt fel lehet gyógyulni belőle. Különösebb gyógyszer nincs rá, az antibiotikum sem használ ellene. A legjobb, amit tehetünk ilyenkor az ágynyugalom és a sok folyadék fogyasztása. Ha tehetjük, ilyenkor kizárólag szénsav- cukor és koffeinmentes folyadékot vegyünk magunkhoz. Egy-egy klasszikus gyógynövényből készült forrázat gyógyhatásban is kiváló tea náthára. Borsmenta, gyömbér, kamilla vagy hársfa virágzat felhasználásával bárki készíthet a saját ízlésének megfelelő italt, melyet langyosan, esetleg mézzel ízesítve javasolt inni. 

Ha mégsem akarunk ezzel otthon bíbelődni, érdemes beszerezni egy megfázásos tünetekre válogatott teakeveréket, hogy a természet támogatását is élvezhessük gyógyulás közben.