A Jobtain Kft. a munkaerő kölcsönzés mellett cégek számára szóló egyéni HR tanácsadással is foglalkozik. Ügyfeleik részéről időről időre felvetődik a kérdés, vajon hogyan lehet megválni egy rosszul teljesítő kollégától, avagy mi a törvényes út létszámleépítés esetén? 

Amennyiben kölcsönzött munkaerőről van szó, minden teendőt a közvetítő cég intéz. Ami azonban a cég saját alkalmazásában álló egyén(ek)re vonatkozik, ilyenkor más feltételek érvényesülnek. Nem érdemes a vezetőség részéről hirtelen felindulásból vagy meggondolatlanul cselekedni még akkor sem, ha az indok a megelégedettség teljes hiánya. Minden elbocsátási folyamatot célszerű a felmondás szabályai szerint intézni. 

A végleges döntés előtt jó, ha elhangzik valamilyen szóbeli figyelmeztetés, vagy egy együttműködést segítő beszélgetés, hátha még visszafordítható az irány. Komolyabb esetekben viszont az írásbeli dokumentáció alapvető fontosságú, hiszen így munkaadóként utólag is bizonyítani lehet a kirúgás okát. Egy egyoldalú búcsú sosem vidám esemény, mégis jobb, ha a főnökség emberségesen és higgadtan kezeli a helyzetet.