A 2022-es év egyik legnagyobb sporttörténeti eseménye az volt, hogy visszavonult a profi teiszezéstől Roger Federer, a 41 éves svájci legenda, aki 20-szoros Grand Slam győzelmével fantasztikus karriert futott be.
Úgy tűnik, hogy idén egy másik klasszistól búcsúzhatunk, sajtóhírek szerint visszavonulni készül Rafael Nadal, a 22-szeres Grand Slam-bajnok is. A 36 éves teniszcsillag már hosszú ideje fájdalmas sérülésekkel küzd a lábában és a hasfalában, így egyre nehezebb volt számára a felkészülés a nagy versenyekre. Ennek ellenére tavaly még két Grand Slam győzelmet tudott elhozni a vetélytársak elől. A legutóbbi interjú alapján egyelőre nincsenek konkrét tervek a visszavonulásra, de nincsenek hosszú távú tervei; akkor fog megtörténni, amikor meg kell történnie.

Tavaly év végén megszületett első gyermeke, így magánélete is más szakaszba lépett. Sportkarrierjének főbb állomásairól, hátteréről és tíz legfontosabb mérkőzéséről a nemrég megjelent Dominic Bliss Rafa Nadal című könyvben olvashatunk.