Egy új munkahely mindig friss fejezetet és lehetőségeket nyit az életben. Az elhelyezkedés pedig különösen sikeresnek mondható, ha az elképzeléseink és céljaink is teljesülnek. A munkába állás utolsó, megelőző lépése a munkaszerződés aláírása. Itt van pár tipp, hogy miről nem szabad megfeledkezni a szignó előtt. 

Az állásinterjúk és tárgyalások során biztosan szóba kerülnek a pontos részletek. Határozott vagy határozatlan idejű a munka? Mekkora a próbaidő és adott-e a home office munkavégzés módja? A szerződés teljes elolvasása alapvető fontosságú, hiszen csakis a mi felelősségünk, ha átolvasás nélkül olyasmit írunk alá, amit igazából nem szeretnénk. Ennek elkerülése érdekében érdemes minden aprónak tűnő részletre is odafigyelni.

A megállapodásban kötelezően szerepelnie kell a két fél adatainak. Ezek alatt a felek megjelölését, személyes adatait, a munkavégzés megnevezését, kezdetét, helyét és a pontos bért értjük. Amennyiben minden stimmel, végül az aláírásunkkal igazolhatjuk a dokumentum érvénybe lépését.