Új könyve jelent meg a mai magyar irodalom egyik izgalmas alakjának, Dobray Saroltának. A szerző publicisztikájáról, újságcikkeiről vált ismertté, író, újságíró és televíziós műsorvezető, akit sokan a Nők Lapja hasábjain megjelenő írásairól ismerhetjük. Az Üvegfal című kötet egy bántalmazó, mérgező kapcsolat rejtelmeit boncolgatta párhuzamosan mindkét fél szemszögéből, eléggé felkavaró módon.

Dobray Sarolta Beűzetés a Paradicsomba című új könyvére sokan kíváncsiak lesznek, ami egy újabb irodalmi riport a legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegről. 

A hajléktalanok és csövesek története jelenik itt meg életszagúan, drámaian. 25 sorsot ismerhetünk meg, benne felvillan a szerelem, remény, emberség szemben a nehéz sorssal, betegséggel, kiszolgáltatottsággal, nyomorral. Ez a kontraszt érezhető már a címválasztásban is, ami az egyik fejezet címe is egyben. 2015 és 2022 között gyűjtötte össze a történeteket Sarolta, őszinte figyelemmel fordulva az interjúalanyok felé – többek esetében utánkövetést is találunk. Dobray Sarolta könyve a Scolar kiadó gondozásában jelent meg 2022 októberben.