Az egészség kincs, az emberek pedig évezredek óta használnak olyan fűszereket, melyek egészségvédő és immunerősítő hatással bírnak. Kezdetben csak kellemes ízük és aromájuk miatt fogyasztották, majd a tudomány fejlődésével igazolni lehetett a beltartalmukban rejlő előnyös hatású vegyületeket.
Mindenki hallott már róla, hogy a fokhagyma immunerősítésre jól alkalmazható. Az őszi és téli megbetegedések időszakában érdemes fokozottan is beiktatni étrendünkbe. Számos enzimet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Jellegzetes illatát két kénvegyület adja, melyek különböző módon felhasználva (zúzva, aprítva, olajban oldódva stb.) más és más anyagokká bomlanak vagy alakulnak át, melyek erős antibakteriális, antimikotikus és antioxidáns hatásúak.
Ha a kipárolgás során jelentkező illat zavaró, akkor sem kell lemondani a fokhagyma egészségügyi előnyeiről. A kereskedelemben kapszula, olaj vagy por formájában is beszerezhető.
Legtöbb hozzászólás
Írások
A szakképzett munkaerőhiány és a minősített munkaerő-kölcsönzők szerepének felértékelődése Magyarországon
Írások
Egy fontos tipp vállalkozók és elfoglalt szakemberek számára
Írások
Sikeres vállalkozóként könnyen rejtegethetők az alkoholizmus tünetei
Írások
A szakértői munkaerő-szolgáltatások jelentősége a modern vállalkozások sikerében
Írások
A Jövő Innovatív Megoldásai és Kényelme
Írások
A Fizikai Munka Előnyei: Miért Érdemes Kihasználni?
Írások
Hogyan Írjunk Hatékony Állás Hirdetést: Tippek és Trükkök