Az egészség kincs, az emberek pedig évezredek óta használnak olyan fűszereket, melyek egészségvédő és immunerősítő hatással bírnak. Kezdetben csak kellemes ízük és aromájuk miatt fogyasztották, majd a tudomány fejlődésével igazolni lehetett a beltartalmukban rejlő előnyös hatású vegyületeket.
Mindenki hallott már róla, hogy a fokhagyma immunerősítésre jól alkalmazható. Az őszi és téli megbetegedések időszakában érdemes fokozottan is beiktatni étrendünkbe. Számos enzimet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Jellegzetes illatát két kénvegyület adja, melyek különböző módon felhasználva (zúzva, aprítva, olajban oldódva stb.) más és más anyagokká bomlanak vagy alakulnak át, melyek erős antibakteriális, antimikotikus és antioxidáns hatásúak.
Ha a kipárolgás során jelentkező illat zavaró, akkor sem kell lemondani a fokhagyma egészségügyi előnyeiről. A kereskedelemben kapszula, olaj vagy por formájában is beszerezhető.
Legtöbb hozzászólás
Írások
Út a boldog időskorhoz: tippek és stratégiák a kiegyensúlyozott életért
Írások
A kompetenciamérő cégek szerepe a modern HR stratégiákban
Írások
A munkakeresők digitális eszköztára
Írások
A kékgalléros munkaerő kiválasztása: hatékony stratégiák és legjobb gyarkorlatok
Írások
Miért dönt egyre több munkavállaló a munkahelyváltás mellett?
Írások
Minden, amit tudnod kell a CBD olaj adagolásáról
Írások
A tanulási nehézségek átlépése: praktikus tanácsok diákoknak és szülőknek