A vezetés sokak szerint tudomány és művészet is egyben, ahol bizonyos kompetenciákat meg lehet ugyan tanulni, de sok olyan készség, képesség is szükséges a sikeres vezetéshez, amelyet nem lehet elsajátítani az iskolapadban. Ezekkel a készségekkel vagy rendelkezik valaki, vagy nem, tehát bizonyos értelemben vezetőnek – a vezetéstudománnyal foglalkozó szakértők szerint- születni kell.

De még a született jó vezetőknek is szükségük van az alapvető vezetői kompetenciák megszerzésére, erre Magyarországon több elismert tanfolyam, képzés is rendelkezésre áll.  

A Learning Innovation több, mint 20 éve alakul, humán területen működő vállalkozás. Fő tevékenysége a felnőttképzés, e mellett pedig többféle szakmai képzéssel is állnak a vállalkozások rendelkezésére. A cég egyik erőssége az IFKA által minősített vezetői képzés. Az IFKA az Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódja, és az a célja, hogy segítse a hazai vállalkozásokat a fejlődésben. Ennek egyik eszköze, hogy minősíti a megbízható, minőségi szolgáltatást nyújtó vállalkozásokat.