Hamarosan újra ki fog törni a nyári vakáció, és rengeteg szülőnek ki kell találnia, hogy mivel foglalja le csemetéit nyáron.

Olyan programokat kell találnunk, amiket élveznek, és közben új dolgokat is tanulnak. Akkor lehet a legnehezebb kitalálni a megfelelő elfoglaltságot, amikor esős az idő, amire mostanában sajnos elég gyakran van példa. Ilyenkor segíthet egy-egy jó könyv, ami leköti a gyerekek figyelmét. Keress, találj, mesélj! Nyáron című könyv segít abban, hogy a gyermekek érdekes, izgalmas feladatok segítségével játszva tanuljanak. A képeskönyv tizenegy nagy, részletgazdag képén sok érdekes dolgot lehet megfigyelni. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat, élőlényt vagy személyt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagy méretű képén. A Keress, találj, mesélj! köteteken belül külön csoportot alkotnak a Tavasszal, Nyáron, Ősszel és Télen című részek.

Külön érdekességük, hogy mind a négy kötetben ugyanazokat a helyszíneket találjuk, így a gyerekek nemcsak egy könyvön belül böngészhetnek, hanem az egyes részeket összehasonlítva azt is megfigyelhetik, hogy milyen különbségek vannak az egyes évszakok között.