Az IFKA tevékenységei a hazai és európai uniós célkitűzésekhez illeszkednek. Közhasznú feladataihoz jelentős források bevonására képes, projektjeivel sikeresen méretteti meg magát hazai és európai uniós, erősen versenyző szakmai környezetben.

Kiterjedt szakértői bázisára és szervezeti kompetenciáira alapozva részt vesz hazai, átfogó stratégiák fejlesztésében. A szervezet a hazai gazdasági, műszaki és innovációs közélet szereplőjeként az elmúlt huszonkét év alatt ismertté és elismertté vált a logisztika, a minőségügy és a környezetvédelem terén. Új feladataink egyike a foglalkoztatás bővítése. Annak érdekében, hogy minél több hazai vállalkozásnak és szervezetnek tudjanak segíteni, kiterjedt szakértői bázisra támaszkodnak.

A vezetői képzés ebben nagy segítséget jelenthet, hiszen ennek köszönhetően a cégek sokkal hatékonyabban és eredményesebben tudnak dolgozni. Feladatot vállalnak az értékesítési folyamatok és minőségbiztosítási rendszerek kidolgozásában, ellenőrzésében és fejlesztésében is.