Évről évre egyre lesújtóbb adatok látnak napvilágot a fejlett világ népességének egészségi állapotáról. Sajnos Magyarország „előkelő” helyen szerepel számos gyakori betegség előfordulását illetően. Például Európa élmezőnyében van a hazai lakosság a szív- és érrendszeri megbetegedések, daganatos betegségek és az elhízás terén is.

Ezek ma már népbetegségnek számítanak, vagyis a lakosság jelentős részét érintik. A jövő csak akkor lehet bíztató ezen a téren, ha sikerül tudatosabb szemléletet kialakítunk, és jobban odafigyelni a testmozgásra, az elegendő pihenésre, az étkezésre. Vagyis összességében teljes életmódváltás lenne indokolt a hazai lakosság körében is, amelyet hatékonyan támogathatnak a különféle étrendkiegészítők is, mint például a CBD olaj, vagy másnéven kender olaj.

Ez a természetes táplálékkiegészítő ugyanis számos olyan élettani hatással bír, amelyek segíthetnek a betegségek megelőzésében. Ilyen például igazolt gyulladáscsökkentő hatása is, ugyanis az orvostudomány megállapításai szerint a gyulladás számos betegség kialakulásában szerepet játszik.