A Mit? Miért? Hogyan? Olvasókönyv sorozat új kötete egy izgalmas témát hoz a gyerekek számára: a dinoszauruszok világát. Ez a képes szakkönyv egyszerűen megfogalmazott ismereteket kínál a dinoszauruszokról, amelyeket a 7-9 éves gyermekek már önállóan elolvashatnak. Ha gyermeked szereti a  rejtélyeket és a dinókat, akkor ez a könyv neki szól!

A dinoszauruszok egykor hatalmas teremtmények voltak, amelyek a Földet uralták több millió évvel ezelőtt. De mikor éltek pontosan? Hogyan terjedtek el az egész Földön? Miért haltak ki a dinók? Ezekre a kérdésekre választ kaphatsz ebben a könyvben. Megtudhatod, hogy a dinoszauruszok a meszes időszakban éltek, és a földön és a vízben is otthonosan mozogtak. 

De mi történt a dinoszauruszokkal? Miért tűntek el ők, akik olyan hosszú ideig uralták a Földet? A könyv bemutatja azokat az elméleteket, amelyek segítenek megérteni a dinók kihalásának okait. Kiderül, hogy valószínűleg egy nagy üstökös vagy aszteroida ütközése okozta a tömeges kihalást, amely következtében a dinoszauruszoknak búcsút kellett inteniük.

A könyv bemutatja néhány olyan modern állatot, amelyeknek közük van a dinoszauruszokhoz, például a krokodilokhoz és a madarakhoz. Izgalmas felfedezni, hogy ezek az állatok milyen kapcsolatban állnak az ősi dinókkal.