A Microsoft CSP Program résztvevői már megszokhatták, hogy minden évben történik valami változás, újítás. Az idei, 2022-es évben történt változásokat a Kvazar.Cloud gyűjtötte össze CSP Reloadad – New Commerce Experience Infótár IT szolgáltatóknak című e-bookjában.

Nézzük, melyek idén a fő Microsoft CSP Program változások. A New Commerce Experience előnyei a kedvezőbb kezelési költségek, az átlátható partner kiszolgálás és az egyszerűbb adminisztráció. Másrészt elősegíti az ügyfelek hosszú távú elkötelezettségét, így csökkenti a lemorzsolódást. Megtérülést biztosít az előfizetési támogatás, a szolgáltatások és a számlázás terén. Az új kereskedelmi környezetben a partnerek pontosabban tudják előre jelezni a bevételeiket. Fontos még az is, hogy az ügyfelek kedvezményeket és több új futamidő opciót kapnak.

A partnerek vállalkozási szempontjából ez azt jelenti, hogy az új kereskedelmi platformra való áttérés mindenképpen megkövetel majd néhány változtatást a felhőpiacon a Microsoft-tranzakciók támogatásában és végrehajtásában.