Az elmúlt években hihetetlenül népszerű lett a konténerizált alkalmazásfejlesztés. Ez a technológia eredetileg a Google mérnökeinek munkája, akik megalkották a Kubernetes -t, egy olyan komplex nyílt forráskódú platformot, amellyel automatizálható az alkalmazások telepítése, skálázása és menedzselése.

A Microsoft természetesen nem nézi tétlenül a fejlesztést, és elérhetővé tette, hogy a Kubernetes az Azure felhőszolgáltatásban is elhelyezhető legyen, ami számtalan előnyt ad a fejlesztők kezébe. Az Azure Kubernetes Service (Microsoft AKS) menedzselt compute szolgáltatás, amely teljesen ingyenesen biztosít egy olyan kontroll felületet, ahol beállíthatjuk, hogyan működjenek az adott alkalmazások. Amikor ugyanis valaki saját Kubernetes klasztert épít, képesnek kell lennie az összes egységet üzemeltetni és monitorozni is. Ez egy összetett feladat, és ezt tudja nekünk megoldani az AKS.

A Microsoft továbbá azért is felel, hogy a működésért felelős szolgáltatások rendelkezésre álljanak: biztosítják a biztonsági frissítéseket, a skálázhatóságot, a frissítések telepítését.