A pandémia előtti években megszokhattuk, hogy szinte havonta került átadásra egy-egy komolyabb turisztikai projekt, hiszen a turizmus az egyik legdinamikusabban fejlődő szektor hazánkban, így egyáltalán nem meglepőek a nagyobb beruházások.

2016 nyarán például átadták a Dél-Dunántúl egyik legizgalmasabb turisztikai attrakcióját, a Zsályaliget Hotel és Élménypark projektet a Pécs melletti Pogány településen. A turizmus projekt Pogányban egy komplex beruházás, amelynek megálmodója Zsuffa Ákos turisztikai szakember volt. A szakértő fontosnak tartotta, hogy felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálják itt a szórakozási lehetőséget. Ezért a szálloda mellett 7 hektáros élménypark épült ki, amelyben főleg gyerekeknek szóló attrakciókat hoztak létre.

Nemcsak a szórakozás, hanem a szemléletformálás és a fenntarthatóság kérdése is megfogalmazódott a turisztikai szakemberben a projekt során. Az élményparkhoz tartozó okosház funkcióval ellátott fogadóépületben ugyanis a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet.