Munkakeresőként nagy öröm és hatalmas lehetőség, ha elnyerjük az általunk kiválasztott állások egyikét. A legtöbb munka határozatlan idejű, de nem árt figyelni, mert van, hogy csupán átmeneti időre keresnek kollégát. Amennyiben nincs külön kiemelve és a munkaszerződésben sem szerepel meghatározott időtartam, az állás határozatlan időre szól. A határozatlan idejű munkaszerződés az alkalmazotti viszony leggyakoribb formája. Ez adja a legnagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot mind a munkavállaló, mind a munkáltató részére.

Az írásos egyezmény aláírása előtt mindenképpen alaposan olvassuk át a tartalmát. Ha kérdés merül fel, ne féljünk feltenni a HR-es kollégának és csak olyan dokumentumot írjunk alá, amely tökéletesen megfelel nekünk és a korábbi megegyezéseknek.

A szerződés megkötése és a munkába állás után elkezdődik a próbaidő. Ezalatt mindkét fél meggyőződhet arról, hogy helyes döntést hozott. Probléma esetén azonban a próbaidő alatt bármely fél akár indoklás nélkül is azonnal felmondhat.