Cél a fenntartható urbanizáció! A technológiai eszközök fontossá válhatnak a városban élők életszínvonalának növelése érdekében. A Városfejlesztés Zrt. az okos városa Smart City – megközelítésének alkalmazását ajánlja.

Digitális erőforrások számtalan formában felhasználhatók az operatív városfejlesztés szabályrendszerét követve. Az okos város kialakítható egy megalapozó vizsgálat és egy hosszútávra szóló településfejlesztési koncepció segítségével. Tervezési eszközei a településszerkezeti terv, valamint a helyi építési szabályzat a szabályozási tervvel kiegészítve. Ezek után a megvalósításhoz úgynevezett akciótervet kell készíteni.

Az okos város tervéhez, kialakításához minden technológiai, modern elektronikai eszköz használható és ezek segítségével egy szervezett, dinamikus interakció jöhet létre, amellyel az eddig elmaradt fejlesztések vagy például felújítások problémái megoldhatóvá válnak. Minderre nagy szükség van, a városfejlesztési folyamatok kontroll alatt tartása és strukturálása mellett a fenntartható urbanizáció létrehozása is nagy jelentőséggel bír.

Microsoft 365

2021.03.11.