A jelenlegi munkaerőhiányos időszakban nagyon fontos, hogy sikerüljön megtalálnia egy cégnek a szükséges szakképzett kékgalléros munkaerőt. És nem csak megtalálni fontos, hanem megtartani is, hiszen a kiválasztási folyamat, majd a betanítás időszaka sok idő, energia és pénz ráfordítást okoz a cégek számára.

Zsuffa Ákos nagy tapasztalattal rendelkezik a munkaerő kiválasztás és felmérés területén és jól ismeri azt a problémát, amit a munkaerő kiválasztása és megtartása jelent a cégek számára. Ezt a témát járja körül előadásában is, amelyben szót ejt a munkaerő kiválasztásának jelentőségéről, és annak hatásáról a fluktuációra, a beválásra és a termelékenységre. A kiválasztási, felmérési folyamatot nagyban megkönnyíti a PractiWork módszertana, amely egy innovatív találmány, és amely kifejezetten a kékgalléros munkaerő toborzására és felmérésére jött létre.

Ezzel a módszertannal pontosan felmérhetőek a jelöltek kompetenciái, így sikeresebb a kékgalléros munkaerő kiválasztása és megtartása, és jobban lehet látni, hogy melyik jelölt lesz a legalkalmasabb az adott pozícióra.