A migrén egy súlyos és kínzó fejfájás, amely jellemzően egyoldalú, pulzáló jellegű és gyakran kíséri hányinger, hányás és fény- illetve hangérzékenység. Sok ember keresi a hatékony megoldásokat a migrén tüneteinek enyhítésére és a rohamok gyakoriságának csökkentésére. 

Az első lépés a migrén kezelésében a kiváltó tényezők azonosítása és elkerülése. Ez lehetnek például bizonyos ételek, stressz, alváshiány vagy hormonális változások. Fontos figyelni az étrendre és a mindennapi rutinra, hogy minimalizáljuk a kiváltó tényezők hatását.

A természetes gyógymódok között számos lehetőség található a migrén enyhítésére. Az egyik ilyen lehetőség a gyógynövények használata. A CBD, kamilla, a levendula és a menta gyógyító hatásúak lehetnek a migrénes fejfájás enyhítésében. Ezeket az illóolajokat inhalálhatod, masszírozhatod a halántékra vagy készíthetsz belőlük teát a fájdalom enyhítésére.

A relaxációs technikák és a stresszkezelés is segíthetnek a migrén tüneteinek csökkentésében. A mélylégzés, a meditáció, a jóga vagy a progresszív izomlazítás gyakorlása segíthet csökkenteni a stresszt és elősegítheti a test és az elme ellazulását.