A kender évszázadok óta része táplálkozásunknak. Sokféle vitamin és ásványi anyag tartalma, valamint kedvező élettani hatásai miatt számos, az egészséges életmód iránt elkötelezett ember érdeklődésének egyik középpontjában áll ez a növény. Hiszen még változatos táplálkozás, viszonylag stresszmentes, mozgásban gazdag életmód mellett is szükségünk lehet táplálékkiegészítőkre, mert szervezetünket nagyon sok káros hatás éri a modern életmód következtében. 

A kender olaj hatásait csak most kezdi igazán felfedezni a tudomány. A pozitív tapasztalatok miatt egyre több kutatás foglalkozik vele, és egyre több betegség kapcsán merül fel ez a táplálékkiegészítő lehetséges kiegészítő kezelésként.

A kender olaj szervezetünk endokannabinoid rendszerére hatva fejti ki hatásait, amely rendkívül sokrétű. Természetesen csak ezzel nem lehet gyógyítani egy betegséget, de kiegészítő kezelésként egyre többen alkalmazzák. A CBD olaj sokrétű hatását bizonyítja, hogy ma már többek között migrén, pajzsmirigy betegségek, pms (premenstruációs szindróma) kezelésére is alkalmazzák.